Descoperă secretele kinetoterapiei – Ce tratează?
8 februarie 2018
Beneficiile sportului
8 februarie 2018

Ce este fizioterapia și care sunt afecțiunile pe care le tratează?

Ce este fizioterapia ?

Fizioterapia este o practică ce are la bază diverse procedee ale medicinei tradiționale combinate cu cele ale medicinei moderne, utilizate în scopul recuperării după suferirea unui traumatism, dar și pentru a îmbunătăți circulația sângelui și a ameliora durerea.

Opțiunile de tratament ȋn fizioterapie includ o gamă largă de terapii: de la programe de exerciții fizice, la electroterapie și pȃnǎ la tehnici de eliberare a cǎilor respiratorii.

Cum funcționează ?

După ce specialistul va examina pacientul pentru a identifica problemele cu care se luptă acesta, va putea să structureze un plan de tratament care să le rezolve. Conform cercetărilor făcute de mai mulți specialiști, fizioterapia dă rezultate bune, dar are și un rol foarte important, pentru că stopează agravarea bolii.

Ce include fizioterapia ?

Tratamentele utilizate în cadrul fizioterapiei sunt diverse:

  • Masajul – este utilizat pentru a crește mobilitate și flexibilitatea.
  • Hidroterapia – pentru a stimula activitatea nervoasa și a putea dezvolta mobilitatea articulară.  
  • Electroterapia – are ca scop regenerarea țesutului muscular acolo unde este cazul și diminuarea durerilor.
  • Terapia fizică – îmbunătățește flexibilitatea și reduce rigiditatea musculară, prin proceduri de stretching și exerciții fizice.

Ce afecțiuni tratează ?

Poate trata aproape orice boală care afectează musculatura, nervii și articulațiile, dar și leziuni căpătate în urma unor activități sportive.

 

  • Durerile musculare: se reduce prin fizioterapie rigiditatea și durerea, iar sângele va circula mai ușor către mușchi;
  • Leziunile sportive: diminuează durerea;

 

  • Artrita: tratează mobilitatea articulațiilor ;
  • Probleme respiratorii: ușurează și îmbunătățește postura pacientului.

Recuperarea medicală prin fizioterapie este importantă și recomandată persoanelor care au nevoie de tratament de specialitate în urma unor traumatisme sa a unor boli. În aceste cazuri fizioterapia reduce durerile și grăbește procesul de vindecare.

În concluzie, fizioterapia, are beneficii numeroase pentru organismul uman, pentru că folosește agenți fizici naturali dar și artificiali, în scopul de a revoluționa medicina și a reduce anumite durereri, în felul acesta dispare nevoia de analgezice, iar sănătatea va fi menținută natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *