Aparate eficiente pentru recuperare rapidă
20 martie 2018
Care sunt indicațiile și contraindicațiile pe care le are masajul?
17 aprilie 2018

Lipoaspirația – ce este și cum te poate ajuta?

Lipoaspirația, cunoscută și ca liposucție, are rol de a subția și remodela porțiuni specifice ale corpului și acționează prin îndepărtarea grăsimii depozitate în exces.

Este una dintre operațiile estetice cele mai căutate și este foarte frecventată pentru a obține un aspect armonios al siluetei și o creștere a imaginii de sine.

Acest tip de intervenție poate să fie realizat în aproape orice zonă a corpului uman: coapse, șolduri, abdomen, sâni, spate etc.

Se intervine prin procedeul de liposucție în momentul în care, pentru unii dintre noi, grăsimea dintr-o anumită zonă, nu poate fi eliminată prin niciun alt procedeu, cum ar fi exercițiile fizice sau dietă.

Pacienții care doresc să facă această procedură, trebuie să aibă o greutate corporală apropiată de normal, pielea elastică, să fie sănătoși psihic și, deși vârsta nu este un impediment, la vârstnici din cauza scăderii elasticității pielii, nu se mai pot obține aceleași rezultate estetice deosebite.

Pentru că evoluăm constant, și tehnicile de realizare a lipoabsorbției s-au îmbunătățit și dezvoltat, pentru o mai ușoară și mai puțin dureroasă operație. În prezent, cele mai utilizate tipuri de lipoplastie sunt:

 

  • LIPOSUCȚIA TUMESCENTĂ

Se utilizează un anestezic local în regiunea cu pricina, dar și o cantitate mai mare de substanțe anestezice. Este un tip de lipoplastie ce nu necesită anestezie generală, doar locală în zona unde se vor introduce canulele.

  • LIPOSUCȚIA CU ULTRASUNETE

Sunt utilizate ultrasunetele cu scopul de a transforma întreaga depunere de grăsime în lichid, pentru a putea fi mai ușor de îndepărtat. Zonele cele mai practice pentru această intervenție sunt abdomenul în partea superioară, talia și spatele.

  • LIPOSUCȚIA ASISTATĂ LASER

Această procedură presupune ghidarea undei laser de către o canulă specială ce este introdusă în țesutul ce conține grăsime, cu scopul de a topi toate celulele grase lăsând zona curată.

După această intervenție, se recomandă ca la aproximativ 14 zile să se înceapă masajul zonelor liposucționate și să se mențină timp de câteva luni, pentru ca efectele să fie cât mai vizibile.

Masajul limfatic este cel mai eficient, deoarece în afara faptului că vindecă zona tratată, are și alte beneficii asupra organismului: detoxifiere, îmbunătățirea circulației limfatice și multe alte beneficii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *