Nutriția și stilul de viață sănătos – Află ce trebuie să știi!
8 februarie 2018
Descoperă secretele kinetoterapiei – Ce tratează?
8 februarie 2018

Masajul și beneficiile pe care le are asupra corpului

Masajul este o tehnică veche, utilizată cel mai des de popoarele asiatice, utilizat în special ca metodă de relaxare și ca armă pentru ameliorarea unor afecțiuni corporale.

Majoritate persoanelor, atunci când se discută despre masaj, se gândesc la relaxare, dar masajul este o soluție foarte bună pentru tratarea stresului cotidian, îmbunătățirea circulației, dar și pentru întărirea sistemului imunitar.  

În urma ședințelor de masaj, s-au observat performanțe ale sportivilor în timpul antrenamentelor și arderea unui număr mai mare de calorii. O sesiune de masaj va reface musculatura solicitată în timpul activității sportive, și va ajuta sportivul să se relaxeze.

Există mai multe tipuri de masaj, acestea având de asemenea recomandări specifice pentru fiecare tip.

    • Masajul somatic se ocupă de creșterea nivelului de oxigenare a sângelui. Circulația este favorizată, iar timpul pentru recuperarea musculară, elimină acidul lactic, dar și alte deșeuri de la nivelul țesuturilor.

    • Masajul țesutului profund este apropiat ca idee de cel somatic, diferența o face tehnica. Se folosesc mișcări lente și forța de apăsare crește mai ales pe anumite zone de disconfort. Aceste masaje sunt recomandate celor ce suferă de afecțiuni musculare sau leziuni corporale.
  • Masajul limfatic are ca scop eliminarea mai rapidă a lichidului în surplus din organism. Se recomandă practicarea ședințelor de masaj limfatic persoanelor care au suferit traumatisme postchirurgicale sau suferă de oboseala cronică și artrită.
  • Masajul sportiv, după cum îl recomandă și numele, se adresează persoanele active, participante la competiții sportive.
  • Masajul neuromuscular este un explorator detaliat al țesuturilor, cu ajutorul degetelor, coatelor și antebrațelor. Durerile de ceafă, migrenele și amorțeala vor fi tratate prin acest tip de terapie.

Există anumite cazuri în care persoanele pot suferi de anumite boli/afecțiuni ce se pot agrava prin practicarea masajului. De exemplu, pentru persoanele cu boli cardiace, se interzice efectuarea masajului în zona inimii, la fel și în cazul celor ce suferă de varice, pericolul constă în faptul că zona masată trebuie să nu aibă varice pentru a nu debloca cheagurile de sânge formate.

Primul efect observat de un pacient care urmat o ședință de masaj este relaxarea fizică. Studiile demonstrează faptul că masajul încetinește procesele de îmbătrânire și aduce beneficii pentru afecțiunile patologice.

Mai mult, masajul ajută la echilibrarea problemelor sistemului nervos și în acest fel, organele interne vor funcționa mult mai bine, ceea ce este benefic pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *