Indicații și contraindicații KINETOTERAPIE
17 aprilie 2018
Gimnastica pentru gravide
8 februarie 2024

Ce trebuie să știi când vrei să începi fizioterapia?

Fizioterapia este necesar realizată de un medic cu specializare în recuperarea medicală. Principiul de la baza căruia a început această tehnică de recuperare vine din latina: „Non Nocere”( A NU FACE RĂU). Specialistul va fi alături de dumneavoastră pe întreaga perioadă a tratamentului, de la prima vedere până în momentul în care, tu, pacientul o sa termini tot programul de recuperare.

Este extrem de important să practicați fizioterapia în momentul în care funcțiile dumneavoastră motorii nu mai sunt la aceeași capacitate, sau dacă ați suferit accidente care v-au cauzat afecțiuni grave.

 

Recomandările și aplicațiile pentru fizioterapie, sunt, conform specialiștilor,următoarele:

 

Neurologie ( neurologia recuperatorie, ce urmează unui accident vascular grav)- fizioterapia va ajuta prin redarea funcționalității musculaturii și prin tonifierea musculară necesară unei activități locomotorie adecvată.

Reumatologie – este indicat acest tratament în cazul în care pacientul a suferit de hernii de disc, coxartroze, gonartroze, spondiloze, pentru a mări flexibilitatea articulațiilor.

– Afectarea sistemului ortopedic: se va face fizioterapie în cazul în care au avut loc luxații, fisuri de oase ori fracturări ale oaselor lungi.

Există bineînțeles și contraindicații privind încercarea sau chiar practicarea fizioterapiei.

În cazul în care există patologii sau se decide o măsură greșită de tratament, pot apărea complicații, iar măsurile pe care le ia terapeutul să nu aibă efect, fiind foarte greu de remediat. Este recomandat să vă informați foarte bine înainte și să o faceți de la surse sigure.

Persoanele cardiace, cele cu o vârstă înaintată(de peste 70 de ani), trebuie să fie foarte atente dar și sincere cu medicul în momentul consultației. De asemenea, dacă există cazuri de tulburări de depolarizare sau repolarizare cardiacă, electroterapia nu este deloc indicată, din cauza ei putând să se deregleze mai mult tulburările electrice ce ulterior pot provoca un infarct.

 

În altă sferă, cea ortopedică și reumatologică, sunt de asemenea atenționări privind această metodă de recuperare, se alcătuiește o schemă de terapie, de un medic specialist, care vă va urmări pe întreg parcursul tratamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *