Beneficiile sportului
8 februarie 2018
Drenajul limfatic – beneficii și recomandări
8 februarie 2018

Află ce poți să tratezi prin terapie alternativă !

Terapia alternativă, numită de altfel și complementară, are ca scop diagnosticarea pacientului și tratarea cu alte reguli decât cele ale medicinii clasice. Hipocrate spunea:  “Ceea ce provoacă o boală o poate şi vindeca”. De multe ori, medicina alopată ramane fără soluții, iar în acest fel a apărut medicina neconvențională, care urmărește tratarea cauzei ce determină boala/afecțiunea.

Organismul omului are capacitatea de a se autovindeca și ulterior de a rămâne sănătos. Nu este o simplă mașină ci un complex integrat, care, în funcție de condițiile de mediu și cele psihologice are capacitatea de a lupta cu anumite boli pe parcursul vieții.

Ideea susținută de medicina alternativă este că poți avea o viață fără probleme de sănătate atât timp cât îți poți stabili un echilibru perfect între corp și minte.

Tipurile de medicina alternativă sunt numeroase, fiecare având beneficiile sale.

 

Terapia Yumeiho

Acest tip de terapie constă într-o metodă ce se bazează pe acțiuni manuale efectuate asupra fiecărei părți a corpului uman pentru a ameliora starea de sănătate.

Ședința de terapie își dorește să restabilească echilibrul funcțional al organismului uman, eliminând o gama de tulburări care pot produce îmbolnăviri acute ale pacientului.

Prin întinderi, elongații ale articulațiilor, puncto-terapie, cel care se ocupă de ședință va ști să atragă energiile pozitive pentru o mai bună stare a celui ce dorește să practice yumeiho.

 

Osteopatia

Prin osteopatie se tratează și se utilizează tulburările patologice ale biomecanicii corpului, organelor și țesuturilor cu tehnici manuale blânde și de mare rafinament.

Medicul care se ocupă de asta va lucra cu întregul corp al pacientului și va restabili mobilitatea articulațiilor, aparatului musculo-ligamentar, eliminând disfuncțiile identificate din respectivele structuri și restabilește mobilitatea lor.

Osteopatia va îndepărta pe lângă simptomele unei boli sau indispoziții, și va înlătura inclusiv cauza acelei boli.

 

Prin terapia alternativă în armonie cu medicina alopată, veți reuși să aveți un stil de viață sănătos și fără griji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *