Află ce poți să tratezi prin terapie alternativă !
8 februarie 2018
GIMNASTICA – recomandată femeilor însărcinate
20 martie 2018

Drenajul limfatic – beneficii și recomandări

Drenajul limfatic, este un masaj combinat cu presiuni ușoare asupra ganglionilor limfatici. Punctele cheie se află în zona gâtului, sânilor, abdomenului și a genunchilor. Tehnica se face prin mișcări de apăsare ușoară la nivelul pielii cu scopul de a stimula canalul limfatic să poată transporta rapid limfa.

Pentru că sistemul limfatic este responsabil cu echilibrul dintre sânge și țesuturi, iar limfa este un fluid al țesutului, printr-o stimulare a punctelor ce fac această legătură, se elimina dăunătorii din organism și crește capacitatea de a rezista în fața bolilor.

Specialiștii spun că aceasta tehnică implică o curățare generala a organismului și este foarte benefic în cazul regimurilor de detoxifiere și slăbire. Beneficiile sunt variate, important este ca acest tip de masaj să fie făcut de cineva cu experiență.

Durata optimă pentru un masaj de acest tip este de aproximativ 45-50 de minute. De asemenea, există și aparate care prin electro-stimulare pot face același lucru.

Prin drenaj, fluxul de circulație al limfei este accelerat de 10 ori, iar asta conduce la detoxifiere, iar senzația de bine este mai durabilă. În felul acesta, somnul va fi mult mai bun iar aceasta se va observa într-un timp scurt.  Drenajul remodelează, astfel veți pierde și din kilograme, fiind un aliat în lupta cu celulita.

EFECTELE PE CARE LE ARE DRENAJUL LIMFATIC:

 

  • Întărește sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici,
  • Sporește circulația limfei în spațiile intercelulare,
  • Accelerează curentul limfatic în spațiile dintre celule,
  • Ajută la facilitarea transporturilor de acizi grași și al colesterolului,
  • Ușurează schimburile nutritive și elimină toxinele.

Ca orice terapie corporală are și această metodă contraindicațiile sale. Nu este clar indicată în cazul în care pacientul suferă de tromboze venoase, profunde, deoarece riscul la care se vor expune aceștia este chiar de a-și pune viața în pericol.

 

Ca orice altă terapie, drenajul limfatic poate fi susținut cu ajutorul practicării sporturilor, exercițiilor fizice, ceea ce este recomandat în cazul în care doriți rezultate rapide și de durată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *