Drenajul limfatic – beneficii și recomandări
8 februarie 2018
Masajul prenatal – esențial în timpul sarcinii
20 martie 2018

GIMNASTICA – recomandată femeilor însărcinate

În perioada sarcinii, pentru ca viitoarele mămici să-și pregătească corpul pentru naștere, este important ca acestea să facă anumite exerciții, chiar din prima lună pentru a avea rezultate vizibile la final.
Mămicile în devenire trebuie să știe că o viață activă în timpul sarcinii are avantaje deosebite atât pe parcursul celor 9 luni cât și ulterior. Odată ce rămâi însărcinată, este foarte posibil să iei în greutate, iar prin mișcare vei putea să menți un echilibru în acest sens și de asemenea să îți păstrezi elasticitatea pielii care și ea este predispusă la vergeturi și celulită.

Gimnastica pentru femeile însărcinate constă în executarea unor exerciții simple pentru antrenarea respirației, fapt ce poate ajuta chiar și în momentul în care se va naște cel mic. Rolul acestor exerciții este de a antrena anumiți mușchi care, în mod normal, nu sunt puși foarte des în mișcare. Specialiștii te vor ajuta să faci exerciții pentru relaxare, respirație, dar și unele mișcări speciale care te vor ajuta la naștere.
Exercițiile recomandate pentru femeile însărcinate diferă în funcție de stadiul sarcinii. Este recomandat să se apeleze la specialiști care vor alege exact programul de mișcare potrivit fiecărui trimestru. Nu trebuie ca viitoarele mame să facă din propria inițiativă acest lucru acasă, deoarece pot exista riscuri.

Este foarte important ca înainte de a începe un program de gimnastică să ceri acordul medicului care urmărește evoluția sarcinii, pentru a te asigura că nu există niciun risc pentru tine sau pentru viitorul bebeluș. Nu trebuie să vezi sarcina ca pe un moment în care să vrei să scazi în greutate sau să începi să ai o activitate sportivă intensă, pentru că altfel te vei supune unor riscuri care nu sunt tocmai adecvate perioadei în care te afli.
De asemenea trebuie să te alimentezi și să te hidratezi foarte bine, deoarece prin exercițiile pe care le vei face sub atenta observare a specialistului, corpul tău este solicitat și are nevoie de apă și proteine.

Iată câțiva pași de care trebuie să ții cont neapărat:

Include în programul tău, exerciții pentru menținerea fermă a musculaturii.
Încearcă să îți întărești musculatura pelviană, pe cea a pieptului și coapselor, fesele și mușchii abdominali.

Nu uita de stretching!
Este important ca, înainte de orice activitate sportivă pe care urmează să o executați, să vă încălziți pentru a evita anumite accidente ce pot să apară datorita solicitării musculaturii.

Nu faceți exercițiile cu o mare intensitate.
Exercițiile intense nu sunt recomandate în perioada sarcinii, așa că trebuie să alegeți un program care să vă mențină activă, dar să nu vă obosească extrem de tare.

Faptul că vei fi mămică este unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții tale, iar dacă vei avea și o activitate sportivă moderată combinată cu masaj în perioada de dinainte de naștere, va fi mai ușor în momentul travaliului și chiar și după.

Fii activă și bucură-te de această perioadă din plin!

Sursă foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *