Care sunt indicațiile și contraindicațiile pe care le are masajul?
17 aprilie 2018
Indicații și contraindicații KINETOTERAPIE
17 aprilie 2018

Drenajul limfatic – indicații și contraindicații

În prezent, tot mai mulți oameni se confruntă cu stări constante de oboseală, palpitații, dar nu știu exact care este problema acestor afecțiuni, fiind obișnuiți să dăm vina pe monotonie și cafea.

Dacă există modificări la nivelul sistemului limfatic, aceste stări nu numai că apar, dar se și agravează în timp. Prin drenaj limfatic, s-a creat o metodă de tratament acum mult timp, pentru a trece mai ușor peste stresul prelungit, sedentarismul, tulburări de circulație, afecțiuni cardiace etc.

Totul se bazeaza pe un complex de tehnici manuale care vor ajuta la

eliminarea lichidelor în exces, secretate și purificate de limfă.

Efectele masajului limfatic sunt resimțite de cei care merg periodic la ședințe.

-împiedică apariția edemelor (strângerea sângelui și stagnarea lui în vene)

-crește numărul de celule care construiesc și elimină substanțele iritate din zona unei răni

-stimulează apariția anticorpilor

-relaxează musculatura și microcirculația.

Este de reținut faptul că drenajul limfatic are și contraindicații, din această cauze recomdăm consultarea unui medic înainte de a apela la această procedură. Nu se recomandă bolnavilor de astm bronșic, celor ce au inflamații cauzate de bacterii sau viruși, deoarece există riscul unei inflamații acute, cauzată de bacterii și alergeni. De asemenea, cei ce suferă de insuficiență cardiacă, hipertiroidism, tuberculoză și tumori maligne pot să aibă complicații în urma acestui masaj.

 

Un alt lucru foarte important este ca cei care practică drenajul limfatic să aibă cunoștiințe de anatomie și fiziologie, să cunoască bine sistemul limfatic pentru a interveni doar în zonele potrivite.

Mișcările sunt lente, delicate, iar specialistul respectă ritmul cardiac. Au apărut și aparate pentru această procedură, dar cel mai important este să vă doriți o schimbare și să vă informați referitor la întreaga procedură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *